Laatste thuiswedstrijden seizoen 2017/2018

Gepubliceerd op 9 april 2018 om 12:19

Afgelopen weekend werden in een sfeervolle sporthal de Spont in Stadskanaal de laatste thuiswedstrijden van het zaalseizoen gespeeld.

Heren B verdedigde de tweede plaats en won overtuigend met 17-9 van de directe concurrent Hurry-Up uit Zwartemeer.

Heren 1 speelde de laatste wedstrijd tegen Exito uit Sleen. In de heenwedstrijd kwamen beide teams nog tot een puntendeling maar nu waren de heren van Jahn II duidelijk een maatje te groot. Door en sterke eerste helft werd een ruststand van 16-12 bereikt. De tweede helft was niet goed maar Exito was niet bij machte om het de Stadskanaalsters nog moeilijk te maken. Met een 28-22 overwinning sloten de heren het seizoen af met een keurige derde plaats. De goals kwamen op naam van Kevin van der Ploeg 7x, Rudolf Nienhuis 6x en Ivo Keur 5x.

Het slotstuk van de middag was voor heren 2. Zij hadden aan 1 punt genoeg om het kampioenschap in de tweede klasse veilig te stellen. De tegenstander was HVC uit Emmer-Compascuum. De heenwedstrijd werd destijds ongelukkig verloren waardoor de heren nog niet helemaal gerust waren op een goede afloop maar uiteindelijk konden de champagneflessen ontkurkt worden, eindstand 29-21.

Na een korte break worden de zaalschoenen ingeruild voor zandsokken. In mei start de officiële NK Beachhandballtour.