Wat is Beachhandball

Naast het zaalhandbal speelt Jahn II ook beachhandball.

Beach handball is een snelle, technische en spectaculaire sport die in de zomer op zandgrond wordt gespeeld. Jahn II heeft zijn eigen beach handball-veld op het beachpark in Stadskanaal.

Ieder jaar wordt er met diverse teams gestreden in de beach handball tour voor een plek op de Nederlandse kampioenschappen.

Beach handball wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 keeper. Het beachhandball is erg aantrekkelijk met name door de puntentelling. Als er gescoord wordt middels een spectaculair doelpunt, zoals een vliegertje, een pirouette of een doelverdediger dan telt dit doelpunt voor 2 punten.

Een beach handball-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In beachhandball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een SHOOT-OUT. Er moet altijd een winnaar uit de wedstrijd komen.